Managed hosting door True

ABN investeert in Houtense software

 

ABN Amro Capital heeft een significant minderheidsbelang genomen in Control Break Europe uit Houten. Hoeveel geld de investeringsmaatschappij daarvoor heeft neergelegd, geven beide partijen niet prijs.

Control Break Europe levert zakelijke beveiligingssoftware onder de naam Safeboot voor pc's, laptops en pda's. De software regelt de toegangscontrole en beveiligt data via versleuteling. Het bedrijf, met ruim veertig medewerkers, heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten en is via een distributeur tevens actief in Japan.
 
De investering van ABN Amro Capital wordt gebruikt voor verdere productontwikkeling, gericht op de centrale beheertool en biometrische authenticatietechnieken met behulp van vingerafdrukken en irisscanning, en marktontwikkeling. In dit laatste geval wil de softwarefirma de verkooporganisatie in de Verenigde Staten en Azië (buiten Japan) uitbreiden.
 
Brent Wissink van ABN Amro Capital zegt dat belangrijke redenen om te investeren de grote internationale klantenkring van Control Break Europe is en de door hem gedane bewering dat Safeboot een veelgevraagd product tegen beperkte kosten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/247997). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×