Managed hosting door True

Pink Roccade neemt ict van PCM over

 

Pink Roccade neemt het ict-bedrijf van uitgeverconcern PCM over. Daarbij gaan zo'n 120 medewerkers over naar de automatiseerder.

Het uitbestedingscontract heeft een looptijd van zes jaar. De contractwaarde is circa honderd miljoen euro. Dat staat in een intentieverklaring die beide partijen gisteren hebben ondertekend.
 
PCM denkt door het contract de ict-kosten te kunnen verlagen en te flexibiliseren. Het verwacht dat uitbesteding aan Pink Roccade tot schaalvoordelen leidt, waar bovendien een bredere deskundigheid aanwezig is. In de uitgeverswereld is vaker gesproken over uitbesteding. Rond Wegener hingen een tijd terug ook geruchten over het afstoten van de ict-afdeling.
 
Bij PCM kwam Pink Roccade als winnaar uit de bus na een aanbestedingsprocedure waaraan tien ict-bedrijven meededen. De overeenkomst zal naar verwachting ingaan per 1 september 2003. De PCM-medewerkers zullen aan de slag gaan bij PinkRoccade-vestigingen in Amsterdam en Rotterdam, zodat zij in dezelfde stad kunnen blijven werken.
 
Het onderdeel PinkRoccade Infrastructure Services gaat zorgdragen voor de it-infrastructuur van PCM en het beheer daarvan, de bedrijfsapplicaties, de kantoorautomatisering en de telecommunicatie. De webhosting van de digitale dagbladen van PCM was al in beheer bij deze divisie van PinkRoccade.
 
"Ik ben buitengewoon verheugd met deze letter of intent. Dit betekent een omvangrijke uitbreiding van onze activiteiten in de mediamarkt", aldus Henk Bosma, directievoorzitter PinkRoccade.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/247973). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×