Managed hosting door True

Te weinig bedrijven doen elektronisch aangifte

 

Elektronische aangifte is nog niet aan bedrijven besteed. Slechts 1 procent van de bedrijven heeft de belastingaangifte over 2002 digitaal aangeleverd.

De Belastingdienst noemt dit percentage 'dramatisch laag' en overweegt de elektronische aangifte voor bedrijven in het vervolg verplicht te stellen.
 
Na de succesvolle introductie van elektronische aangifte voor particulieren, kunnen bedrijven met ingang van dit jaar eveneens digitaal hun aangifte doen. Het gaat om elektronische aangifte van inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Bedrijven blijken er echter nauwelijks gebruik van te maken. Ruim 7000 van de 714000 bedrijven in Nederland hebben in de afgelopen maanden hun aangifte elektronisch gedaan.
 
Bij de invoering van elektronische aangifte voor particulieren in 1996, maakte ongeveer 7 procent van de belastingbetalers gebruik van diskette of het online invullen van gegevens. Inmiddels is dat percentage zelfs 75 procent. De Belastingdienst heeft voor particulieren evenwel een andere strategie gehanteerd. De diskettes waren gratis.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 30 mei 2003.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/247945). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×