Managed hosting door True

Microsoft somber over herstel pc-markt

 

Microsoft is pessimistisch over het herstel van de pc-markt. De Windows-leverancier voorziet geen aantrekken op de korte termijn. Dit zei financieel directeur John Connors.

Hij presenteerde de financiële cijfers van het concern voor het fiscale derde kwartaal, dat op 31 maart is afgesloten. Microsofts boekjaar 2004 begint deze zomer. De resultaten voor de derde periode waren positief. De winst is twee procent gestegen naar 2,79 miljard dollar op een 8,1 procent gestegen omzet van 7,85 miljard dollar. Deze stijgingen zijn ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
 
In het fiscale tweede kwartaal boekte Microsoft echter hogere resultaten. De winst was toen 3,26 miljard dollar , terwijl de omzet 8,54 miljard dollar bedroeg. Voor het lopende vierde kwartaal van boekjaar 2003 verwacht het bedrijf een winst van 3,1 tot 3,2 miljard dollar op een omzet van 7,8 tot 7,9 miljard dollar.
 
Ondanks deze goede financiële resultaten uit financieel topman Connors sombere verwachtingen. "Wij opereren nog altijd in een moeizaam economisch klimaat. We menen dat de factoren die het zakelijke milieu dit jaar hebben beïnvloed, van kracht blijven in ons vierde kwartaal en mogelijk het komende boekjaar 2004 (dat deze zomer begint - red.). Die factoren zijn de tegenvallende consumentenbestedingen en de wereldwijde economische situatie."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/247921). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×