Managed hosting door True

Winst Unisys 20 procent in de plus

 

Veel ict-ondernemingen moeten nog steeds tegenvallende financiële cijfers melden. Zo niet Unisys. Deze Amerikaanse ict'ers heeft over het eerste kwartaal van 2003 een nettowinst geboekt van 38,5 miljoen dollar.

Dit betekent een stijging van 20 procent ten opzichte van de 32,7 miljoen dollar een jaar geleden. De omzet nam veel minder toe, van 1,36 miljard tot 1,40 miljard dollar.
 
Uit de cijfers blijkt dat de winstgroei is toe te schrijven aan alle ict-activiteiten van Unisys. Op het gebied van service doet met name outsourcing het erg goed en ook de vraag naar diensten op beveiligingsgebied neemt toe. De technologietak laat zelfs dubbele groeicijfers zien. De nieuwe Clearpath-servers zijn door de markt goed ontvangen, evenals de high-end ES7000-servers.
 
"Ik ben vooral tevreden met de nieuwe orders in het eerste kwartaal", zegt ceo Larry Weinbach. "We realiseerden substantiële, dubbele groeicijfers in aantallen orders en sloten een aantal omvangrijke contracten af op het gebied van BPO enmanaged infrastructure services. In totaal sloten we in het eerste kwartaal voor meer dan achthonderd miljoen dollar aan langetermijncontracten af voor services."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/247917). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×