Managed hosting door True

VEB verdenkt Landis van wanbeleid

 

De Vereniging van Effectenbezitters wil een onderzoek naar het faillissement van Landis. Dat meldt het ANP. De Ondernemingskamer in Amsterdam moet het onderzoek gaan uitvoeren.

Als de kamer tot de slotsom komt dat het in mei vorig jaar failliet verklaarde bedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid, kunnen gedupeerde beleggers bestuursleden en commissarissen aansprakelijk stellen. In het onderzoek staat de rol van de raad van bestuur bij het faillissement centraal.
 
De VEB vertegenwoordigt 2800 gedupeerde beleggers in Landis. Volgens de vereniging heeft het ict-bedrijf de aandeelhouders 'onjuist, onzorgvuldig en niet tijdig geïnformeerd'. Ook zou er sprake zijn geweest van slordige verslaglegging en zou de beursgang niet goed zijn voorbereid.
 
Wanneer de Ondernemingskamer concludeert dat Landis inderdaad iets te verwijten valt, dan kunnen er civiele procedures worden opgestart. Gezien het faillissement van het bedrijf zouden schadevergoedingen verhaald kunnen worden door claims te sturen aan bestuursleden, commissarissen, de accountant, grootaandeelhouder Kuiken of naar banken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/247853). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Leuk allemaal, maar feitelijk moet bij elk faillissement gekeken worden of er wanbeleid is geweest.
Ook bedrijven waar geen aandeelhouders bij betrokken zijn berokkenen o.a. personeel bij een faillissement veel schade.
Aandeelhouders hebben toch vaak al boter op hun hoofd.
Ze eisen / keuren wel het ontslag goed van personeel als het minder gaat, anderszijds gaan ze ook akkoord met de wanstaltig hoge bonussen en salarissen van (slechtpresterende) topmensen bij hetzelfde bedrijf.
Wanneer wordt er nu eindelijk eens iets voor iedereen in gelijke mate gedaan ?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×