Managed hosting door True

KPN koopt umts-netwerk van Mobilcom

 

De Duitse mobiele telefoniedochter van KPN E-Plus neemt het umts-netwerk van Mobilcom over. Dit bedrijf kwam in de problemen toen moederbedrijf France Telecom zich vorig jaar terugtrok.

KPN betaalt 20 miljoen euro voor 3723 umts-opstelpunten van Mobilcom, waarvan er 931 al ingericht zijn. De koop komt goed uit. De Duitse umts-licentie schrijft voor dat eind van het jaar een kwart van het land umts-dekking moet hebben. Daarnaast zegt KPN dat het door deze koop enkele tientallen miljoenen euro's bespaart op zijn infrastructuurinversteringen. Wel moet het concern meer geld uittrekken voor integratie en reconstructiekosten om het Mobilcom-netwerk in zijn eigen infrastructuurvoorzieningen op te nemen.
 
Vorig jaar ving KPN al 210 miljoen euro, omdat Mobilcom zijn contracten voor het gebruik van het E-Plus-netwerk afkocht. Mobilcom is in de problemen gekomen doordat France Telecom van zijn aandeel af wilde in het Duitse telefoniebedrijf. Om van zijn geweldige schuldenlast af te komen zei France Telecom in mei vorig jaar zijn kredietafspraken met de Duitse dochter op. Hierdoor kwam Mobilcom in acute problemen. De Duitse mededingingsautoriteit Bundeskartellamt moet de koop van Mobilcoms umts-netwerk nog goedkeuren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/247801). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.