Managed hosting door True

IBM ziet omzet groeien door diensten

IBM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet met 11 procent zien stijgen tot 24,5 miljard dollar (15,4 miljard euro). Dat is hoger dan analisten hadden verwacht. De stijging is voor een belangrijk deel te wijten aan servicecontracten die eind 2007 zijn afgesloten en nu financieel resultaat opleveren.

IBM boekt goede cijfers over het eerste kwartaal van 2008. De omzet van 24,5 miljard dollar (15,4 miljard euro) is 11 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat financiële  resultaat is hoger dan analisten hadden verwacht. Vooral de omzet uit technologiediensten en advies stegen. Het bedrijf haalde op dat gebied 17 procent meer omzet ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal in 2007.

Minder goed

De divisie Systems and Technology zag de omzet dalen met 12 procent (correctie voor valutaverschillen) tot een bedrag van 4,2 miljard dollar. Uitschieter in die groep is de divisie System z-producten. De inkomsten uit die producten namen juist met 10 procent toe. Dalende prijzen voor hardware drukken de financiële stijging want in volume (aantal verkochte eenheden) ligt het aantal nog iets hoger,14 procent meer dan een jaar eerder.

De omzet uit opslagsystemen  steeg met 10 procent. Er werden minder System i servers verkocht. De omzet uit dat bedrijfsonderdeel daalde 21 procent. Het bedrijfsonderdeel Software boekte met 4,8 miljard dollar een 14 procent hogere omzet (6 procent met correctie valuataverschillen). Vooral middleware-producten waaronder Websphere, Information Management, Tivoli en Lotus deden het goed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.