Managed hosting door True

EZ: telecomwet haalt Brusselse deadline

 

Het ministerie van Economische Zaken stelt dat Nederland de door Brussel gestelde einddatum voor invoering van de Europese telecommunicatierichtlijnen deze zomer haalt.

De Europese Commissie heeft in april vorig jaar richtlijnen uitgegeven om de markt voor elektronische communicatie infrastructuur en aanverwante diensten te kunnen reguleren. De Britse publicatie Total Telecom meldde gisteren dat Nederland naast Frankrijk, Duitsland en België de Brusselse deadline niet gaat halen, omdat het meer tijd kost om de Europese regels in de eigen wetgeving verwerkt te krijgen. EZ spreekt dit nu tegen.
 
Het is de bedoeling dat kabelnetwerken onder dezelfde regels vallen als telefonienetwerken, omdat de Commissie verwacht dat de twee in de toekomst steeds meer dezelfde functies zullen vervullen. Brussel heeft 25 juli 2003 als einddatum opgegeven, waarop de lidstaten de Europese regels in hun eigen wetgeving verwerkt moeten hebben.
 
In Nederland is een voorstel voor een nieuwe telecommunicatiewet halverwege april naar de Tweede Kamer gestuurd. De oude wet stamt uit 1998, maar is door de snelle ontwikkelingen in de telecomsector grotendeels achterhaald. Belangrijkste wijzigingen zijn strenger toezicht op toegang tot de verschillende netwerken. Ook in Nederland zullen dezelfde regels gaan gelden voor telefonie- én kabelnetwerken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/247757). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×