Managed hosting door True

Storagetek ziet winst weer toenemen

 

De evolutie van Storagetek van een producent van 'tape-bibliotheken' naar een leverancier van software en services, werpt zijn vruchten af. Dat blijkt uit de recente financiële resultaten van het bedrijf.

Storagetek meldt nu al elf kwartalen op rij een stijging van zijn omzet. Dit keer met 5 procent, tot 480 miljoen dollar) en van zijn winst: 16,5 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2003, tegenover 6 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal van 2002. De onderneming heeft nog meer dan 700 miljoen dollar in de kassa zitten, en heeft geen schulden.
 
De dataspesialist heeft een breed aanbod aan opslagsystemen, waaraan kort geleden ook nog 'Bladestorage' is toegevoegd, voor opslag op goedkopere ata-disks. De onderneming verruimt daarnaast het dienstenaanbod, zodanig zelfs dat Gartner Storagetek een 'quiet giant' noemt (in 2002 zou de dienstenafdeling 764 miljoen dollar hebben binnengehaald, op een totaal van 1,04 miljard dollar). Wat de software betreft richt de onderneming zich naar virtualisatie van opslag - een aanpak die het bedrijf zowel kan leveren op het niveau van de ondersteuning (schijven of tapes) als op het niveau van de toepassing of het netwerk.
 
Storagetek wil zijn strategie van indirecte distributie verder ontwikkelen, en hoopt uiteindelijk een verhouding te bereiken van 55/45 tussen directe en indirecte verkoop.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/247165). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×