Managed hosting door True

Motorola: minder winst tweede kwartaal

 

Gsm-gigant Motorola verlaagt zijn omzet- en winstverwachtingen voor het tweede kwartaal. Van winst zou zelfs geen sprake meer zijn. Het bedrijf wijt die verlaging aan de gevolgen van het Sars-virus.

Motorola, nochtans de tweede grootste mobieltjesmaker ter wereld, verwacht nu een omzet van 6 tot 6,2 miljard dollar voor het tweede kwartaal van dit jaar. Dat is 10 procent minder dan de eerder voorspelde 6,4 à 6,6 miljard dollar. De verwachte winst van 3 tot 5 dollarcent per aandeel slinkt nu ook naar een break-even resultaat. Ook de voorspelde jaarresultaten werden naar beneden bijgesteld.
 
Volgens Motorola heeft de verspreiding van het Sars-virus in Azië gezorgd voor een verminderde vraag naar mobiele telefoons, waardoor een te grote voorraad in de magazijnen bleef liggen.
 
De verwachte resultaten op jaarbasis zijn dus ook verlaagd, maar die herziene cijfers worden pas half juli vrijgegeven, bij de aankondiging van de resultaten van het tweede kwartaal. In april verwachtte Motorola nog een omzetcijfer voor 2003 van 27,5 miljard tot 28 miljard dollar, en een winst van 35 tot 40 dollarcent per aandeel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/247161). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×