Managed hosting door True

Ericsson wil dat Zweden voor de euro kiest

 

Michael Treschow, voorzitter van de Zweedse telecomfabrikant Ericsson, meent dat de goede resultaten van zijn Finse concurrent Nokia deels te danken zijn aan het feit dat Finland tot de euro-zone is toegetreden.

Nokia heeft zich op de eerste plaats genesteld van de mobiele telefoniemarkt. Ericsson kan zijn Finse buur niet bijbenen en moest in april zelfs een grootscheepse ontslagronde aankondigen. Het personeelsbestand zou moeten zakken van 61.000 naar 47.000 werknemers. Het Zweedse bedrijf voorspelde toen een daling van de markt voor mobiele netwerken met ruim 10 procent, wat in lijn lag met de voorspellingen van concurrenten Nokia en Motorola.
 
Enkele maanden later voorziet Michael Treschow nog altijd geen verbetering. Tegen persagentschap Reuters verklaarde hij dat het een goede zaak zou zijn voor Zweden, en dus voor Ericsson, als de Zweedse bevolking 'ja' zegt tegen de euro. Op 14 september wordt in Zweden een referendum gehouden over de toetreding tot deze eenheidsmunt. Volgens Treschow zijn de goede resultaten van Nokia deels te danken aan de Finse toetreding tot de euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246993). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×