Managed hosting door True

HP voegt divisies servers en diensten samen

 

Helwett-Packard zet zijn reorganisatie voort: het voegt nu de divisies voor servers en dienstverlening samen. Topvrouw Carly Fiorina wil zo grote klanten bedienen met een alles-in-één benadering.

De serverdivisie wordt in de dienstentak geschoven en heet voortaan de Technology Solutions Group. HP-oudgediende en dienstenhoofd Ann Livermore krijgt de verantwoordelijkheid over de producten en de ontwikkeling daarvan. Compaq-veteraan en serverbaas Peter Blackmore gaat over de verkoop, en leidt de nieuwe Customer Solutions Group. Beide topmensen blijven rechtstreeks aan Fiorina rapporteren.
 
De HP-topvrouw wil zo beter gebruik maken van de twee verschillende, maar gerelateerde divisies. De gedachte is om klanten de problemen van systeemintegratie uit handen te nemen. Het nader tot elkaar brengen van de twee takken is reeds in juni ingezet.
 
HP bestaat nu uit drie hoofddivisies: Technology Solutions, Personal Systems en Imaging and Printing. Fiorina laat weten dat de nieuwe technologietak aparte winst- en verliescijfers publiceert voor systemen, software en diensten. Zij hoopt zo het wantrouwen te sussen van analisten die vrezen dat HP eventuele verliezen in systemen, opslag en software probeert te verbergen onder de mantel van de dienstenactiviteiten. Het computerbedrijf zag zijn server- en pc-divisies pas in zijn fiscale vierde kwartaal weer winst maken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246845). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Ga jij eens onmiddelijk buiten spelen!! Bladen als "De Tijd" ben je nog helemaal niet aan toe! Fort jij!! Over 30 jaar ben je hopelijk op de hoogte waar het hier allemaal over gaat!

Samen voegen, uit elkaar halen, samen voegen, uit elkaar...
-
Hhmm, zaken gaan zeker slecht, zeker niets te doen daar bij HP.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×