Managed hosting door True

Chiptak Motorola werkt aan beursgang

 

De af te stoten chipdivisie van Motorola is van plan een beursgang te maken. De tak, tijdelijk SPS Spinco geheten, hoopt daarmee twee miljard dollar binnen te halen.

Spinco verandert over een paar maanden zijn naam in een nog onbekende permanente naam. Communicatiebedrijf Motorola wil een belang houden in zijn dochter tot 2005 om dat dan af te bouwen. Verder neemt het tot 2006 het leeuwendeel van zijn gsm-chips af van Spinco.
 
Dit blijkt uit documenten die moederbedrijf Motorola gisteren heeft ingediend bij de Amerikaanse beursautoriteit SEC (Securities and Exchange Commission). De aandelenuitgifte wordt begeleid door investeringsbank Goldman Sachs en moet ergens in het komende jaar plaatsvinden. Een concrete datum is nog niet bepaald.
 
De financiële documenten schetsen ook een beeld van de problemen die de chipdivisie de afgelopen jaren heeft doorstaan. Zo leed het in 2001 een nettoverlies van 2,2 miljard dollar, wat daalde naar 1,8 miljard in 2002. In de eerste negen maanden van dit jaar bedroeg het verlies slechts 400 miljoen dollar.
 
Dit heeft Motorola genoopt tot het schrappen van elfduizend banen en het sluiten van enkele fabrieken. Spinco stelt er nu echter goed voor te staan om te profiteren van de groei, zodra die aantrekt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246837). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×