Managed hosting door True

AMD komt met lichtere uitvoering Athlon64

AMD onthult een lichtere en goedkopere uitvoering van zijn Athlon64-processor. De nieuwe 3000+-uitvoering van die semi-64-bit chip is voorzien van minder cachegeheugen.

Het nieuwe model heeft slechts 512 KB Level 2-cache, terwijl de 3200+ het doet met 1 MB. Beide processoren draaien op een kloksnelheid van 2 GHz. De nieuwe processor kan in wezen een 3200+-exemplaar zijn waarvan niet de gehele cache voldoet aan de kwaliteitseisen. De prijs van de nieuwe chip is ongeveer de helft van zijn snellere voorganger, die tot op heden het lichtste model was.
 
Analisten menen echter dat de productiekosten voor AMD zeker niet de helft lager liggen en dat het er dus op toelegt. Het bedrijf onthoudt zich van commentaar. De omvang van de nieuwe processor is namelijk bijna gelijk aan de 3200+. De omvang bepaalt hoeveel chips er uit een plak (wafer) gesneden kunnen worden en daaruit wordt de prijs afgeleid. Een kleinere Athlon64 komt pas bij de overstap naar een 90 nanometer-productieproces, wat pas in de tweede helft van komend jaar plaatsvindt

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.