Managed hosting door True

Sony maakt dansende en rennende robot

 

Sony heeft een nieuwe mensvormige robot onthuld. Deze machine, genaamd Qrio, kan rennen en zelfs dansen. Het Japanse elektronicaconcern demonstreerde dit live.

De Qrio, die overigens van nog geen halve meter groot is, voert diverse bewegingen uit op mensachtige manier. De robot kan joggen, rennen, opzij stappen, springen, achteruit lopen en rennen, een bal werpen en ook Japanse dansen uitvoeren. De topsnelheid ligt al rennende op veertien meter per minuut. Hierbij komen soms beide voeten tegelijk los van de grond.
 
Sony claimt 's werelds eerste rennende robot te hebben gemaakt. Hierbij maakt het bedrijf de kanttekening dat het gaat om een autonome robot, dus met eigen controlesystemen en stroomtoevoer aan boord. Onderzoekers van het concern hebben de eerdere technologie voor lopende robots verbeterd. De oudere aanpak ging er van uit dat één van de twee voeten altijd contact moest hebben met de ondergrond. Op basis van die ene voet behoudt de robot dan zijn evenwicht. Dit is nu aangepast om echt rennen mogelijk te maken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246801). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×