Managed hosting door True

Cisco verliest gigabit-ontwikkelaar

Cisco-topman Andreas Bechtolsheim, ontwikkelaar van de gigabit-reeks van het bedrijf, stapte gisteren op. Volgens de Wall Street Journal gaat hij naar een starter.

Diestart-up, genaamd Kealia, is mede door Bechtolsheim opgericht. Het is nog onbekend waar dat bedrijf mee bezig is: het hult zich in geheimzinnigheid. Zo is de website (http://www.kealia.com/) niet meer dan een adres-pagina met een link naar een routebeschrijving. Bechtolsheim verklaarde in oktober al dat Kealia in 'onzichtbaarheids-modus' opereerde en onthield zich van verder commentaar.
 
Tussen eind 2002 en midden 2003 had Bechtolsheim enkele handelsmerkverzoeken ingediend bij het Amerikaanse patenten- en merkenbureau. Deze omvatten 'streamhub', 'streamswitch', 'streamstor' en 'netblade'. Dit leidde tot speculatie dat Cisco met of middels Kealia zich bezighoudt met gedistribueerde servers, opslag- en netwerkapparatuur voor het uitzenden (streamen) van video.
 
Bechtolsheim staat bekend om zijn vooruitkijkende blik. Zo was hij in 1982 al betrokken bij de oprichting van Unix-leverancier Sun Microsystems. Hij vertrok daar in 1995 om Granite Systems, producent van gigabit Ethernet-switches, op te richten. Dat bedrijf is in 1996 door Cisco opgekocht voor 200 miljoen dollar. Sindsdien was Bechtolsheim hoofd van de gigabit-divisie van de netwerkreus. Die tak heeft onlangs apparatuur ontwikkeld die een datadoorvoersnelheid van 10 gigabit per seconde biedt.
 
Bechtolsheim was reeds zeven jaar in dienst bij netwerkleverancier Cisco. "Het was erg moeilijk voor me om te besluiten op te stappen, omdat Cisco zo'n fantastische omgeving is om in te werken", verklaart de ontwikkelaar in de officiële verklaring van zijn oud-werkgever.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.