Managed hosting door True

Microsoft vecht voor Windows-merknaam in Europa

 

Microsoft wil de juridische verdediging van de naam van zijn besturingssysteem ook in Europa opnemen. De Windows-leverancier doet hierbij een beroep op het voor de Benelux geregistreerde merk.

De Amerikaanse rechtszaak hierover, die dus de merknaam betreft voor de Verenigde Staten, gaat in maart van start. Lindows-ceo Michael Robertson beschuldigt Microsoft ervan zijn bedrijf op kosten te willen jagen door in verschillende landen juridische stappen te nemen over dezelfde kwestie. "Het slaat bovendien nergens op, want over drie maanden wordt de Amerikaanse zaak beslecht en als we die verliezen, veranderen we onze naam."
 
Microsoft wijst er echter op dat een oordeel in de VS niet automatisch geldig is in andere landen. Bedrijven die merknamen hebben, dienen die namelijk te verdedigen, anders verliezen zij hun recht daarop. In de benelux is daartoe al een eerste stap gezet. De Nederlandse Microsoft-advocaat heeft middels een brief aan Lindows.com laten weten dat de onderneming zich beroept op het hier geldende merkenrecht. Windows staat hier volgens Benelux merkenrecht geregistreerd.
 
Linux-leverancier Lindows heeft nu een fonds opgezet om de verwachte juridische kosten voor de verdediging te dekken. Onder dit zogeheten Choice PC (http://www.choicepc.com) biedt het gebruikers voor honderd dollar een levenslange gebruikslicentie voor Lindows, plus toegang tot de online-diensten. De inkomsten hieruit worden per land ingezet, al naar gelang daar rechtszaken worden aangespannen. Lindows claimt in Nederland al vijfhonderd Choice-abonnees te hebben.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246673). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×