Managed hosting door True

AMD in tweede kwartaal nog steeds op verlies

 

Intel-concurrent AMD slaagt er maar niet in om het verlies om te buigen naar winst. Over het tweede kwartaal bedraagt het negatieve saldo 140 miljoen dollar bij een omzet van 645 miljoen.

Dankzij forse kostenbesparingen is processor-fabrikant AMD erin geslaagd het verlies in het tweede kwartaal te beperken tot 140 miljoen dollar. In het eerste kwartaal bedroeg het verlies 146 miljoen dollar. De omzet lag toen met 715 miljoen dollar wel wat hoger. In de afgelopen periode kwam de omzet niet verder dan 645 miljoen dollar.
 
Ten opzichte van het tweede kwartaal 2002 is de omzet wel licht gestegen. Deze bedroeg toen 600 miljoen dollar. Het verlies kwam over die periode uit op 185 miljoen dollar.
 
AMD heeft zijn hoop gevestigd op de Opteron-processor en de in september verwachtte Athlon 64. "De Opteron doet het momenteel vrij goed. Maar echte resultaten komen er pas als IBM, Fujitsu Siemens en andere systeemleveranciers deze processor in hun machines zetten", zegt financieel-directeur Robert Rivet in zijn toelichting op de cijfers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246657). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×