Managed hosting door True

Java-oplossingen platform onafhankelijk

Sun Microsystems brengt Java-bundels op de markt die geschikt zijn voor andere besturingssystemen. De beperking tot Solaris en Linux worden daarmee opgeheven.

Begin 2004 gaat Sun het Java Enterprise System op de markt brengen. Dit is een bundel met op Java-gebaseerde software die geschikt zal zijn voor HP-UX, AIX en Windows. Deze aankondiging was een van de vele die de fabrikant deed tijdens haar Network Computer evenement in Berlijn, dat bezocht is door meer dan 6000 partners.
 
Chief executive officer Scott McNealy maakte duidelijk dat Sun beslist niet alleen als een fabrikant gezien moet worden die zich slechts richt op het high-end segment. Het investeert ook in het desktop segment, onder meer met haar Java Desktop System. Deze ontwikkeling maakt nog eens duidelijk dat Sun op vele manieren een alternatief wil bieden voor producten van Microsoft en zich verbindt met de Open Source gemeenschap.
 
In dit kader passen ook de aankondigingen die gedaan werden rond Star Office 7 en opensource.org, die een volwaardig alternatief moeten vormen voor Microsofts Office.
 
Ook werd in Berlijn Sun Java Studio 8 gelanceerd. Deze versie kent belangrijke uitbreidingen op het gebied van C++. Daarnaast werd de introductie aangekondigd van Sun Java Studio Enterprise 5.1

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.