Managed hosting door True

Sun past prijs Windows-desktopalternatief aan

 

Sun halveert de prijs van zijn Java Desktop System en Java Enterprise System. De duurste van deze alternatieve desktops kost straks vijftig dollar per gebruiker. Daarvoor moet wel een windows-machine worden ingeruild. De aanbieding geldt tot medio 2004.

Het Java Desktop System is in wezen een Linux-desktopsysteem, voorzien van de Ximian-interface en applicatiepakket Sun Staroffice. Individuele installaties van deze combinatie kosten vanaf midden 2004 vijfentwintig dollar per gebruiker. De zwaardere uitvoering, Java Enterprise System, die is voorzien van portaal-, instant messaging-, e-mail en directory-diensten kost dan vijftig dollar per gebruiker.
 
Dit kondigde software-president Jonathan Schwarz gisteren aan. Hij prijst Suns Windows-desktopalternatief aan als ideale oplossing voor onder meer onderwijsinstanties. "Dit geeft universiteiten de kans hun fondsen te concentreren op onderzoek." Sun komt ook met een speciaal prijsprogramma voor de onderwijsmarkt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246609). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

De verbeteringen die ximian aan gnome heeft aangebracht voor ximian desktop zitten niet bij het jds. Er is dus eigenlijk enkele een gnome-interface.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×