Managed hosting door True

HP ziet mogelijkheden in huiskamer

 

Gateway beet als pc-leverancier het spits af. Dell volgde afgelopen zomer. Nu heeft HP bekend gemaakt dat het onder eigen naam lcd-tv's op de markt wil brengen.

Omdat de winstmarges op pc's en printers tot een minimum zijn geslonken, gaan it-bedrijven noodgedwongen op zoek naar aanvullende activiteiten die de kas kunnen spekken. Eerder beslisten Gateway en Dell al om platte tv-toestellen te produceren, en nu koestert ook HP dat plan, meldt persbureau Reuters HP wil het nieuws voorlopig niet bevestigen.
 
In ieder geval is de stap van lcd-schermen voor computers naar lcd-tv's niet erg groot. Bovendien zijn dergelijke platte tv's nog altijd behoorlijk prijzig, en zijn er nog heel wat groeimogelijkheden in deze jonge markt. Analistenbureau IDC voorspelt echter dat tegelijk met de stijgende populariteit, de prijzen voor de estetisch goed ogende toestellen zullen dalen. Dat zou ook komen door het groeiend aantal aanbieders van dergelijke toestellen, waaronder dus een groeiend aantal pc-producenten.
 
Verwacht wordt dat HP in januari zijn eerst lcd-tv's voorstelt op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, 's werelds grootste beurs voor consumentenelektronica.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246565). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×