Managed hosting door True

IBM zet softwaredivisie op z'n kop

 

IBM wil in de loop van volgend jaar zijn software-afdeling verticaal inrichten. Hiermee wil het zijn verkopen een impuls geven en zich positioneren voor de verwachte opleving in de technologiemarkt.

Begin januari kondigt Big Blue een serie strategische aanpassingen aan die de software-divisie over twaalf verticale marktsegmenten verdeelt. Daarnaast spendeert het honderden miljoenen dollars aan een campagne om onafhankelijke softwarebedrijven te overtuigen zijn e-business infrastructuur-strategie te ondersteunen.
 
Er is een grote reorganisatie nodig om de strategie om te gooien. Ruim twintigduizend ontwikkelaars zullen hun werk en werkwijze aangepast zien worden. De vijf grote softwaremerken van IBM - Websphere, Lotus, Tivoli, DB2 en Rational - worden samengebracht in bundels die zich toespitsen op specifieke industrieën.
 
"De manier waarop klanten software aanschaffen, is veranderd en wij moeten meeveranderen", zegt Steve Mills, hoofd van de IBM Software Group. "Vandaag de dag willen bedrijven geen technologie meer kopen, maar oplossingen die speciaal voor hun sector zijn gebouwd."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246545). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×