Managed hosting door True

Stijgende lijn omzet en winst Lexmark

 

Printerfabrikant Lexmark International heeft de omzet in het tweede kwartaal zien oplopen tot 1,1 miljard dollar. Dit is 6 procent meer dan vorig jaar in de overeenkomstige drie maanden.

De nettowinst kwam uit op 101,7 miljoen dollar. Het tweede kwartaal van 2002 was goed voor 89,1 miljoen. "Wij zijn zeer tevreden met deze kwartaalcijfers die naast een sterke omzetgroei ook een groeiende operationele winst en winst per aandeel weergeven", zegt Paul Curlander, voorzitter en ceo van Lexmark.
 
"Lexmarks op supplies gebaseerde businessmodel heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze financiële resultaten" De omzet in laser en inkjet supplies bedroeg 630 miljoen dollar, 11 procent meer dan een jaar geleden. De omzet van deze supplies is goed voor 56 procent van de totale omzet. In het tweede kwartaal werd voor 400 miljoen dollar aan laser en inkjet printers verkocht.
 
"De uitgebreide lijn consumentenproducten en zakelijke oplossingen die we in het afgelopen kwartaal hebben aangekondigd, brengen Lexmark in een sterke positie voor een succesvol derde kwartaal. Door de economische situatie en het agressieve prijsbeleid in de markt waarin we opereren, zullen we echter ook in het derde kwartaal behoedzaam moeten blijven", aldus Curlander in zijn toelichting op de financiële resultaten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246489). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×