Managed hosting door True

Cisco breidt offensieve netwerkbeveiliging uit

Cisco Systems heeft een partnerovereenkomst gesloten met Network Associates, Symantec en Trend Micro. Samen willen ze netwerken vrijwaren van ongewenste indringers als virussen en wormen.

Voor het Cisco Network Admission Control-programma werkt Cisco samen met beveiligingsbedrijven Network Associates, Symantec en Trend Micro. De vier bedrijven willen hun technologie op elkaar afstemmen, zodat het netwerk de beveiligingsproblemen kan voorkomen.
 
Zo zullen Cisco routers in staat moeten zijn om informatie op te nemen over de antivirus-instellingen van een computer en over eventuele veiligheidslekken in het besturingssysteem. Afhankelijk daarvan zal de router de computer al dan niet verbinden met een netwerk. Op die manier zorgen bijvoorbeeld werknemers, die van thuis uit een verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, niet langer voor beveiligingsproblemen, aldus Cisco.
 
De informatie over de beveiliging van computers die een verbinding willen maken met het bedrijfsnetwerk, komt uit de programma's van de verschillende security-bedrijven en wordt opgezocht door de nieuwe software 'Cisco Trust Agent', die geïnstalleerd moet worden op alle laptops, desktops op afstand, servers en mobiele toestellen van de werknemers.
 
Volgens de partnerovereenkomst hebben Network Associates, Symantec en Trend Micro een licentie gekregen op de Trust Agent, zodat ze die kunnen integreren in hun beveiligingssoftware. De routers van Cisco krijgen midden volgend jaar de nieuwe mogelijkheid om de door Trust Agent opgezochte beveiligingsinformatie te verwerken, zodat ze computers die niet voldoen aan de beveiligingsregels van het bedrijf, kunnen weigeren op het bedrijfsnetwerk of slechts beperkte toegang kunnen geven.
 
De nieuwe technologie en het partnerprogramma passen in het 'Self-Defending Network Initiative' van Cisco. De onderneming wil namelijk netwerken ontwikkelen die beveiligingsproblemen kunnen identificeren, voorkomen en afweren via de nodige aanpassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.