Managed hosting door True

Alcatel ziet omzet licht toenemen

 

Telecomfabrikant Alcatel ziet zijn omzet ten op zichte van het vorige kwartaal toenemen. De meeste branchegenoten kampen met een omzetdaling. Toch is het bedrijf nog lang niet uit de rode cijfers.

In zijn tweede financiële kwartaal, dat liep van mei tot en met juli, boekte het Franse Alcatel een omzet van 3,1 miljard euro. Dit is een stijging van 6 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van dit gebroker boekjaar toen de inkomsten uit kwamen op 2,9 miljard euro. Voor het komende kwartaal verwacht het bedrijf dat de omzet stabiel blijft. Alcatel ceo Serge Tchuruk verzekerde dat het concern zijn bedrijfsresultaat de komende kwartaal verder gaat verbeteren.
 
Alcatels nettoresultaat is nog steeds negatief. Dit kwartaal boekte het bedrijf een verlies van 675 miljoen euro. Dat was meer dan analisten verwacht hadden. In het eerste financiële kwartaal lag dit verlies nog op 461 miljoen euro. De Canadese branchegenoot Nortel zag zijn omzet in het laatste financiële kwartaal dat het vorige week naar buiten bracht met 3 procent dalen. Wel heeft dit bedrijf zijn financiën beter op orde. Het boekte een relatief klein nettoverlies van 14 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246409). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×