Managed hosting door True

Aandeelhouders Real Software sluiten de rangen

Het 'syndicaat' van Real Software-aandeelhouders rond Rudy Hageman heeft zichzelf ontbonden. De rebellie tegen de Raad van Bestuur is hiermee volledig van de baan.

Het beruchte groep aandeelhouders rond ex-topman Rudy Hageman werd op 7 oktober gevormd, en is nu opgedoekt. De groep, die gezamenlijk een meerderheid van het bedrijf in handen hadden, ging niet akkoord met de koers van de Raad van Bestuur en stuurde aan op een 'machtsovername'.
 
Het huidige management liet zich echter niet zonder slag of stoot onttronen, waarop een welles-nietes oorlogje via de pers werd uitgevochten. Na het optrekken van het stofwolken kwam de bedrijfstop rond Theo Dilissen als winnaar uit de strijd.
 
De echte overwinnaars zijn echter de banken, die door de inbreng van het reddende kapitaal de meerderheid van Real Software in handen krijgen. De groep rebellerende aandeelhouders moet zich bij dit financiële reddingsplan neerleggen.
 
Nu het syndicaat is opgedoekt, gaan de vroegere muiters weer terug in het spoor van de Raad van Bestuur. Als troost krijgt een niet nader genoemde 'vertegenwoordiger' uit de ontbonden groep een bijzonder mandaat om deel te nemen aan de verdere onderhandelingen met de banken. Bovendien wil Real Software diezelfde vertegenwoordiger op de eerstkomende buitengewone aandeelhoudersvergadering benoemen als nieuw lid van de Raad van Bestuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.