Managed hosting door True

PLM-divisie EDS verder onder nieuwe naam

EDS hernoemt zijn plm-divisie, een paar weken nadat de automatiseerder aankondigde dit onderdeel waarschijnlijk geheel of gedeeltelijk te willen verkopen.

EDS PLM Solutions is de divisie van EDS die oplossingen levert op het gebied vanproduct lifecycle management (plm). De nieuwe naam luidt UGS PLM Solutions, waarmee de automatiseerder een oude naam van stal haalt, omdat die verwijst naar de eerdere overname van Unigraphics Solutions (UGS). PLM Solutions is de samensmelting van een aantal overgenomen bedrijven en activiteiten.
 
Naast USG zijn dat Structural Dynamics Research Corporation (Sdrc), Engineering Animation en de Mcad-tak van Intergraph. Met de voorvoeging UGS - een naam die vele klanten nog kennen - en een nieuw logo denkt EDS de plm-divisie duidelijker in de markt te zetten.
 
EDS meldde een aantal weken geleden dat het overweegt deze goedlopende divisie naar de beurs te brengen of een minderheidsaandeel ervan te verkopen. De nieuwe topman Michael Jordan probeert op allerlei manieren zijn bedrijf weer op het goede spoor te brengen. Het afstoten van niet-kernactiviteiten is een van de middelen. Het levert geld op en het verscherpt, aldus Jordan, de focus op waar het bij EDS werkelijk om gaat: de ict-dienstverlening.
 
In 2002 boekte PLM Solutions een omzet van 879 miljoen dollar en een operationeel resultaat van 138 miljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.