Managed hosting door True

Sun en AMD bevestigen Opteron-berichten

 

Sun Microsystems en AMD bevestigen de reeds rondgaande berichten over aanstaande Sun-servers met Opteron-processoren. De twee bedrijven sluiten hiervoor een strategische samenwerking.

De samenwerking wordt vandaag onthuld op de Comdex-beurs die deze week plaatsvindt in Las Vegas. Computerproducent Sun komt met nieuwe servers in zijn Sunfire-reeks die zijn voorzien van AMD's semi-64-bit serverprocessor. Die machines draaien dan geoptimaliseerde uitvoeringen van Linux, Java en Suns Unix-variant Solaris.
 
Sun maakte vorige maand al bekend (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d42jb3by.htm) de x86-uitvoering van Solaris te optimaliseren voor AMD's 64-bit uitbreidingen van de 32-bit x86-instructieset. Softwarepresident Jonathan Schwarz van Sun zei dit (http://www.computable.nl/artikels/financi3/i4203rbe.htm) in reactie op kritiek van zakenbank Merrill Lynch. Ten tijde van de Opteron-lancering in april dit jaar uitte de serverproducent al zijn intentie die nieuwe chip te willen steunen.
 
De alliantie tussen de computermaker en de processorproducent omvat echter niet alleen chipleveringen, maar ook gezamenlijk onderzoek en productontwikkeling. Dit deel van de samenwerking is gericht op de lange termijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246345). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×