Managed hosting door True

Intel versterkt zich met draadloze chips

Chipreus Intel heeft Mobilian overgenomen, een Amerikaanse producent van draadloze chips voor mobiele telefoons en andere draadloze toestelletjes. De financiële details van de deal werden niet onthuld.

Voor marktanalisten komt deze overname niet als verrassing. Intel tracht immers al geruime tijd uit alle macht voet aan de grond te krijgen in de draadloze markt.
 
Mobilian, een jong bedrijf met zeventig werknemers, produceert chips die Bluetooth combineren met wifi-technologie (802.11b). De gebruiker kan hiermee dus kiezen of hij gebruikmaakt van wifi voor een draadloze verbinding, of van Bluetooth, een radiotechnologie die alleen kortere afstanden overbrugt maar wel minder energie opslorpt.
 
Intel zelf startte eerder dit jaar met de verkoop van zijn Centrino-chips, waarmee laptops in wifi-netwerken kunnen functioneren. Het bedrijf maakte voorlopig niet bekend wat het met de Mobilian-producten van plan is.
 
Over de toekomst van de wifi-markt zijn de marktonderzoekers het voorlopig niet eens. IDC en Forrester stelden dit jaar dat de wifi-markt nog niet rijp is, en dat het wel eens een even grote ontgoocheling als de dotcom-crash zou kunnen worden. Gartner verwacht dan weer dat er voor het uitbaten van wifi hotspots op bepaalde plaatsen, zoals hotels en luchthavens, wél een leefbaar businessmodel is op te stellen. De gebruikers moeten dan wel bereid zijn om een maandelijks abonnement te nemen op de draadloze netwerkdiensten, in plaats van per gebruik te betalen zoals nu gewoonlijk het geval is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.