Managed hosting door True

Thyssen Krupp zet it-divisie in etalage

Staal- en industrieconcern Thyssen Krupp wil af van zijn it-dochter Triaton. Diverse geïnteresseerde partijen, waaronder Cap Gemini Ernst & Young, hebben zich gemeld.

Een woordvoerder van het vanuit Düsseldorf aangestuurde concern zei tegen de Britse nieuwsdienstComputergramdat volgend jaar de beslissing valt wie Triaton mag overnemen. Bij de it-dochter werken zo'n 2200 mensen. In het boekjaar 2002 behaalde de automatiseerder een omzet van 350 miljoen euro.
 
Triaton bedient voornamelijk de zware industrie, farmacie, chemie en autofabrikanten. Iets meer dan de helft van de omzet behaalt het bedrijf buiten het moederbedrijf. Het overgrote deel van de inkomsten komt uit Duitsland.
 
Triaton probeerde in 2002 ook in Nederland voet aan de grond te krijgen door in Arnhem een Tivoli-expertisecentrum neer te zetten. Dit is door de teruggevallen it-markt nog niet echt van de grond gekomen.
 
Voor it-bedrijven, zoals Cap Gemini Ernst & Young en Atos Origin, die in Duitsland willen uitbreiden, is Triaton een aantrekkelijke partij om over te nemen. Vooralsnog is alleen de naam van Cgey bekend als een partij die een bod heeft gedaan. Mocht Cap Triaton overnemen, dan verdubbelt het zijn aanwezigheid in Duitsland.
 
Begin dit jaar voerde de Franse it-dienstverlener tevergeefs gesprekken met T-Systems over een overname. Ook zou Cap de in moeilijkheden verkerende SAP-specialist Plaut op de korrel hebben, net als Softlab en Gedas (de it-dochter van Volkswagen).
 
Zie ook in het Computable Online-archief: 'Duitse it-dochters los van moeder' (05/04/02).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.