Managed hosting door True

Intel bijna klaar met draadloze netwerkchips

Intel start de massaproductie van zijn hybride chips voor draadloze 802.11a/b-netwerken. Daarnaast testen Intel-klanten nu exemplaren van diens 802.11g-chips.

De processorproducent heeft de komst van zijn 802.11a/b-chips al twee keer uitgesteld, vanwege uitlopende testen en validatieprocessen. Deze chips zijn nu echter beschikbaar voor laptopproducenten. Diverse andere leveranciers bieden echter al a/b- en g/b-chips en chipsets.
 
Intel meldt ook dat zijn volgende generatie chips, 802.11g, eind dit jaar in productie gaan en dat die in de eerste helft van komend jaar opduiken in laptops. In die periode wil het bedrijf ook een totaalhybride chip uitbrengen die draadloze a-, b- en g-netwerken ondersteunt.
 
Huidige laptops met Intels Centrino-chipcombinatie zitten nog op het langzamere 802.11b. De a-standaard biedt een snellere draadloze netwerkverbinding (maximaal 54 Megabit per seconde), maar opereert op een andere radiofrequentie (5 GHz) en is daardoor niet compatibel met b (2,4 GHz). Voor interoperabiliteit zijn dan ook hybride wifi-toegangspunten en -routers nodig. De recent geratificeerde g-standaard is eveneens sneller (54 Mbps), maar biedt wel compatibiliteit met de b-technologie.
 
Opvallend is dat Intel zijn technologie deels buiten de deur haalt. De b-radiocomponenten van de hybride a/b-chip zijn namelijk afkomstig van Philips Semiconductors.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

draadloze netwerkchips... is dat nederlands? Waarschijnlijk wel maar bedoelen ze iets anders. draadloze-netwerk chips of zo. Het zal nog wel enige jaren duren voor de chips zelf draadloos met elkaar kunnen communiceren.

Jongens en meiden wat betekent WIFI ook alweer?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.