Managed hosting door True

Licentievorderingen Microsoft onderzocht

Een Amerikaanse rechtbank heeft het ministerie van Justitie gevraagd onderzoek te doen naar de licentievorderingen van Microsoft.

De rechtbank vraagt zich af waarom zich maar negen bedrijven hebben aangemeld voor een licentie om zo Microsofts technologieën in hun eigen producten te kunnen gebruiken. De mogelijkheid om Microsoft-technologie te gebruiken is eind 2002 bekrachtigd in de antitrustzaak tegen Microsoft.
 
Rechter Kollar-Kottely, die de schikking goedkeurde, lijkt zich nu hardop af te vragen waarom deze 'stimuleringsregeling' niet van de grond komt, zo meldt de nieuwssite Webwereld.
 
De rechter heeft het ministerie nu gevraagd aan softwarebedrijven zelf te vragen welke veranderingen Microsoft in zijn licentiebeleid zou moeten doorvoeren om de regeling aantrekkelijker te maken.
 
Eerder al heeft de softwareontwikkelaar de standaardvergoeding voor zijn licenties verlaagd van 100.000 dollar tot 50.000 dollar. In plaats hiervan rekent Microsoft nu achteraf een commissie van 1 tot 5 procent over de omzet uit producten die zijn protocollen gebruiken.
 
Half oktober heeft Microsoft zich al 'verdedigd' over de tegenvallende licentiedeals. De fabrikant stelde toen dat het in gesprek is met veertig softwaremakers. Het bedrijf meent dat de stijging van vier tot negen contracten in drie maanden tijd Microsofts goede bedoelingen bewijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.