Managed hosting door True

Suse slaat Veritas aan de haak voor zwaar Linux

Suse heeft een samenwerking opgezet met Veritas om zijn Linux-distributie verder in de bedrijfsmarkt door te laten dringen. Veritas levert software voor opslag, waaronder bestandssystemen en beheerhulpmiddelen.

De softwareproducent zal vanaf het eerste kwartaal van 2004 zijn bestandssysteem, volume-beheerder en clustersoftware leveren voor de Enterprise Server van Suse. Diens Amerikaanse concurrent Red Hat heeft al enige tijd een soortgelijke relatie met Veritas.
 
"Linux is één van de twee besturingssystemen die naar verwachting tot aan 2007 nog groei vertonen in de verkoop van nieuwe licenties. De ondersteuning van Veritas voor Suse Linux Enterprise Server stelt Suse-klanten in staat software-configuraties op te zetten die in toenemende mate vergelijkbaar zijn met de functionaliteit van Unix-systemen", citeert Suse een opmerking uit de mond van IDC-analist Al Gillen.
 
Veritas heeft al jaren een relatie met Unix-leverancier Sun Microsystems, maar heeft het afgelopen jaar ook Hewlett-Packard en IBM binnengehaald. Het softwarebedrijf neigt tegelijkertijd meer naar Linux, aangezien dat besturingssysteem op goedkopere Intel-hardware draait.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.