Managed hosting door True

EMC zet zijn zinnen op Documentum

 

Leverancier van opslagproducten EMC heeft een bod van 1,7 miljard dollar uitgebracht op content management software-specialist Documentum. EMC wil hiermee de strategie van 'information lifecycle management' verder vormgeven.

Het is de tweede grote overname van EMC in korte tijd. In juli nam het al Legato Systems over voor een bedrag van 1,2 miljard dollar. Legato Systems is gespecialiseerd in systemen voor back up en dataherstel. Documentum biedt software aan waarmee bedrijven in staat zijn de informatiestroom te beheren.
 
Beide overnames passen in de strategie die EMC begin augustus ontvouwde voor 'information lifecycle management'. Het bedrijf wil niet alleen meer de hardware leveren voor opslag, maar ook de software in huis hebben om het hele proces van data-opslag te begeleiden. Doel is om het proces van storage op die manier meer te stroomlijnen en kosteneffectiever te maken.
 
"EMC zet zijn ervaring in voor het op een intelligente manier managen van de data van al onze klanten, vanaf het moment dat het ontstaat, via gebruik tot verwijdering van de data", aldus ceo Joe Tucci van EMC begin augustus. "We geloven dat information lifecycle managment zorgt voor de komende periode van groei voor EMC."
 
Enige twijfel was er nog of EMC de software, een belangrijk onderdeel van information lifecycle management, niet alleen als middel zag om juist meer hardware te verkopen. Die twijfel, onder meer van IDC-analist Rick Villars (tegenover Cnet), leek al te verdwijnen na de overname van Legato Systems, en zal met de jongste overname wel helemaal wegebben.
 
"Software is cruciaal voor onze strategie (...)", meldt Tucci bij het bekendmaken van het overnameplan. Volgens Tucci hadden EMC, Legato en Documentum een gecombineerde omzet aan softwarelicenties en -ondersteuning de afgelopen twaalf maanden van meer dan 2 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246037). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×