Managed hosting door True

EDS overweegt PLM-divisie te verzilveren

EDS denkt erover zijn goedlopende PLM-divisie naar de beurs te brengen of een minderheidsaandeel ervan te verkopen. De automatiseerder stootte eerder al niet-kernactiviteiten af, maar nog niet op zo'n grote schaal.

De nieuwe topman Michael Jordan probeert op allerlei manieren zijn bedrijf weer op het goede spoor te brengen. Het afstoten van niet-kernactiviteiten is een van de middelen. Het levert geld op en het verscherpt, aldus Jordan, de focus op waar het bij EDS werkelijk om gaat: de ict-dienstverlening.
 
Afgelopen juni bestempelde de topman de PLM-activiteiten als complementair. Naar verwachting zal het concern in de eerste helft van 2004 besluiten of het de softwaretak daadwerkelijk verzilvert.
 
EDS PLM Solutions is de divisie van EDS die oplossingen levert op het gebied vanproduct lifecycle management (plm). De tak is voortgekomen uit de samensmelting eind 2001 van het onderdeel Unigraphics Solutions en het overgenomen Sdrc. In 2002 boekte PLM Solutions een omzet van 879 miljoen dollar en een operationeel resultaat van 138 miljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.