Managed hosting door True

Apple: miljoen liedjes sinds iTunes Windows

 

De Music Store van Apple heeft in drieënhalve dag al een miljoen liedjes verkocht aan Amerikaanse gebruikers van zijn iTunes-software. Dit betreft zowel de Mac- als de nieuwe Windows-uitvoering.

"iTunes-gebruikers hebben in de eerste drieënhalve dag sinds de lancering van de Windows-uitvoering ruim een miljoen liedjes gekocht. Ter vergelijking: na de lancering van de Mac-uitvoerin bereikten we een miljoen verkochte nummers na zeven dagen", zegt Apple-president Steve Jobs.
 
In totaal zijn tot op heden veertien miljoen liedjes verkocht sinds de Macintosh-producent in april dit jaar zijn muziekdienst lanceerde. Die Music Store werkt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten. Apple onderhandelt met platenmaatschappijen over licenties voor andere geografische gebieden.
 
De iTunes-software werkt wel gewoon, maar dan alleen als programma voor het opnemen, compileren, archiveren, beheren, beluisteren en branden van muziekbestanden. Daarnaast biedt de applicatie ook verbinding met de iPod mp3-speler van Apple. iPod-gebruikers met een Windows-pc waren tot voor kort aangewezen op Apple's partner Musicmatch en diens pc-applicatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246021). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×