Managed hosting door True

HP lanceert laatste Alpha-servermodel

Hewlett-Packard heeft het laatste model gelanceerd in zijn lijn servers met Alpha-processoren. Die chip, via Compaq afkomstig van Digital (DEC), wordt op termijn uitgefaseerd.

De nu gelanceerde GS1280-server, in de Marvel-reeks Alpha-machines, gebruikt maximaal 64 stuks van de 64-bit EV7-processoren in een enkel systeem-image. In 2004 voorziet HP deze machines nog van de snellere processorvariant EV79, die dan de laatste chip is in deze familie. HP biedt als besturingssystemen Unix-variant Tru64 en OpenVMS. Van eerstgenoemde verschijnt nu versie 5.1B-1, van laatstgenoemde versie 7.3.2.
 
HP heeft de Alpha-processorarchitectuur ook verbeterd door de geheugencapaciteit te verdubbelen naar 8 Gigabyte per cpu, een speciale i/o-module die de communicatiecapaciteit verviervoudigd, en een nieuwe geheugeninterconnect om systemen te koppelen in clusters.
 
Daarnaast heeft HP het Alpha-server instapmodel DS15 gelanceerd. De leverancier wil met deze nieuwe machines Alpha-klanten zowel meer vermogen bieden als een soepel migratiepad. Op termijn stapt HP namelijk geheel over op Intels Itanium-processoren. Woordvoerders van het bedrijf benadrukken echter dat Alpha-gebruikers niet onder druk staan om over te stappen.
 
"De GS1280 is de krachtigste Alpha-server die we ooit hebben geleverd. Dit geeft klanten het prestatieniveau dat ze vandaag de dag nodig hebben terwijl zij plannen maken voor de overgang - op termijn - naar de HP Integrity-servers op basis van de Itanium-processor", zegt algemeen directeur Rich Marcello van de divisie voor bedrijfskritische servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Support houdt op korte termijn op, cq. gaat veel geld kosten, migratie naar nieuw platform zit er hoe dan ook aan te komen. Doodlopende weg dus.

Als je een hele stabiele platform nodig heb voor een missie-kritieke applicatie, kan ik me het voorstellen dat je voor die optie kiest. Alpha's zijn bewezen stabieler te zijn dan hun alternatieven.

Vreemde zet. Want waarom zouden potentiele klanten nu deze nieuwe Alpha gaan kopen als ze weten dat het een aflopend platform is. Met andere woorden, bedrijven die serieus nadenken over de continuiteit van hun onderneming (en in dit geval hun automatiseringsomgeving) zullen echt niet gaan investeren in een platform dat op relatief korte termijn uitgefaseerd gaat worden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.