Managed hosting door True

Overname Peoplesoft onwaarschijnlijker

 

De overname van Peoplesoft door Oracle wordt steeds onwaarschijnlijker. De fusieonderneming Peoplesoft/JD Edwards heeft namelijk nog een onaangename verrassing in petto: een 'beschermingsplan voor aandeelhouders'.

Woordvoerder Steve Swasey van Peoplesoft memoreert dat ook Oracle al zo'n jaar of tien over een dergelijke constructie beschikt, in de wandeling bekend als 'gifpil'. Swasey wil niet in details treden, maar benadrukt op een bijeenkomst vorige week met journalisten uit de Benelux dat Peoplesoft meer pijlen op de boog heeft. Zo zijn de komende tijd slechts vier van de acht commissarissen herkiesbaar, wat de kansen voor Ellison op een werkbare meerderheid in de Raad aanzienlijk verkleint.
 
En er lopen nog steeds anti-monopolie onderzoeken van de centrale overheid in Washington, van 33 openbare aanklagers uit de staten en van een groot aantal universiteitsbesturen. Dat is reden voor Oracle om het bod, dat oorspronkelijk op 17 oktober zou aflopen, te verlengen tot eind december.
 
Peoplesoft ontkent dat het de koers van de aandelen langzaam opdrijft door met conservatieve voorspellingen omtrent omzet en winst te komen, die vervolgens worden overtroffen waardoor de koers oploopt. Woordvoerder Swasey van Peoplesoft: "De verwachtingen die we naar buiten brengen zou ik niet als 'sober' willen typeren, maar als 'realistisch'. We zijn een bedrijf geworden dat heel behoudend met kosten omspringt. Alleen al door declaraties straffer te bezien heeft Peoplesoft 140 miljoen dollar kunnen besparen".

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245997). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×