Managed hosting door True

Microsoft wijzigt strategie voor lapmiddelen

Microsoft herziet opnieuw zijn beveiligingsprogramma. President Steve Ballmer zei gisteren de distributie voor Windows-lapmiddelen om te gooien en langer ondersteuning te bieden.

De softwareleverancier wil lapmiddelen voortaan in een maandelijkse cyclus uitbrengen, in plaats van de huidige wekelijkse. Dit moet het voor systeembeheerders eenvoudiger en overzichtelijker maken om Windows-systemen op te lappen en bij te houden. Critici stellen echter dat dit kwaadwillenden meer tijd geeft om gebruik te maken van zwakke plekken in Microsofts programmatuur.
 
Verder verlengt de softwareleverancier nogmaals de ondersteuningsperiode voor het oudere, maar nog altijd veelgebruikte Windows NT 4. Beveiligingslapmiddelen voor NT 4 Service Pack 6a en voor Windows 2000 Service Pack 2 worden geleverd tot juni 2004.
 
Daarnaast zei Ballmer dat zijn bedrijf ook meer aan trainingsprogramma's gaat doen met betrekking tot beveiliging. Ook schetste Ballmer plannen voor nieuwe technologieën, voor Windows XP en Windows Server 2003, om beveiligingsproblemen en -gaten te ondervangen. De eerste resultaten hiervan moeten in de eerste helft van komend jaar verschijnen. Ballmer onthulde dit alles in zijn openingstoespraak op de wereldwijde partnerbijeenkomst die Microsoft deze week houdt in New Orleans (VS).
 
"Ons doel is simpel: zorg dat onze klanten veilig zijn en hou ze dan veilig", verklaarde Ballmer. "Wij willen onze klanten beschermen tegen de toenemende vloed aan criminele aanvallen", belooft de Microsoft-ceo.
 
Topman Bill Gates kondigde in januari dit jaar het bedrijfsbrede Trustworthy Computing-initiatief aan, wat qua imago nogal schade heeft geleden door diverse wijdverbreide virus- en wormepidemieën, waaronder Sobig en MS Blaster. Ondertussen is er ook een rechtszaak tegen Microsoft aangespannen om de - volgens de aanklacht - tekortschietende beveiliging van zijn marktdominante besturingssysteem (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i4103rxu.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.