Managed hosting door True

Hewlett-Packard lonkt naar Sun-klanten

Hewlett-Packard aast op klanten van serverconcurrent Sun Microsystems. Het biedt gebruikers van Suns Unix-variant Solaris fikse kortingen op diensten en hardware indien zij overstappen.

De overstap dient dan wel te gebeuren naar HP-servers met het open source Linux als besturingssysteem. Het bedrijf noemt deze actie de 'Linux Lifeline-promotie' en biedt naar schatting 25.000 dollar aan korting op diensten, waaronder ook systeeminschatting, applicatie-overzetting (porten) en datamigratie.
 
"We mikken op mensen die vastzitten op bedrijfseigen Solaris-systemen en bieden ze een kans om over te stappen op een open systeem", zegt HP vice-president marketing Marc Jourlait. "We doen dit nu omdat we weten dat er veel zorgen en twijfels zijn hierover bij veel cio's en it-directeuren."
 
Ironisch is dat enkele Unix-serverproducenten, naar verluidt met name Sun, onlangs gebruikers van HP's aloude OpenVMS-besturingssysteem hebben benaderd met acties om die klanten tot overstappen te verleiden. Commentaar van HP-medewerkers was dat dergelijke acties weinig nut hebben, aangezien het gaat om bedrijfskritische systemen en toepassingen. Dergelijke klanten stappen niet over vanwege wat kortingen of marketingargumenten, zo luidt de redenering.
 
Verder heeft Sun eerder dit jaar zijn HP Away-programma gelanceerd, waarbij het aast op HP-klanten die Unix-variant Tru64 gebruiken. HP laat dat besturingssysteem, via Compaq afkomstig van Digital (DEC), vallen ten gunste van de eigen Unix-variant HP-UX. Eerst zet het bedrijf wel enkele belangrijke eigenschappen van Tru64 over naar HP-UX.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.