Managed hosting door True

Apple lanceert opnieuw Mac OS X-opwaardering

Apple heeft versie 10.2.8 van zijn besturingssysteem Mac OS X opnieuw uitgebracht. De eerder verschenen opwaardering zorgde voor problemen bij bepaalde Macintosh-configuraties.

Dit omvatte onder meer het uitvallen van de netwerkverbinding van het besturingssysteem. Dit zou nu verholpen moeten zijn. Apple had de oorspronkelijke opwaardering snel weer teruggetrokken van zijn Software Update-dienst en downloadsite. Gebruikers die de eerdere opwaardering wél hadden geïnstalleerd, hoeven nu nog maar een klein bestand (bijna 700 kilobyte) te downloaden. Anders is de download ruim 40 megabyte.
 
Overigens werkt deze opwaardering weer niet voor de nieuwste Mac-computers met de 64-bit G5-processor. Dit meldt Apple in het bijbehorende ondersteuningsartikel (http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=25524) voor Mac OS X 10.2.8. Gebruikers met G5-systemen dienen andere aanwijzingen op te volgen (http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=25576).
 
Ondertussen werkt Apple hard aan de opwaardering naar versie 10.3, codenaam Panther, die eind deze maand of begin komende maand beschikbaar moet komen. Die versie moet het besturingssysteem beter gebruik laten maken van de 64-bit G5. Apple rekent wil wel 129 dollar rekenen voor deze opwaardering. Dat heeft de Macintosh-leverancier al een keer eerder gedaan met een opwaardering voor Mac OS X. Deze opwaarderingen bevatten meer dan alleen maar lapmiddelen voor beveiligingsproblemen of programmeerfouten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.