Managed hosting door True

Unisys koopt Belgische consulting KPMG

 

Unisys heeft de Belgische consultancy-activiteiten van KPMG overgenomen voor een niet-onthuld bedrag. Dit omvat KPMG Consultant CVBA en diens dochter voor SAP-implementaties KPMG Optimum.

Accountant KPMG is al geruime tijd bezig zijn consultancy-delen van de hand te doen, dit vanwege mogelijke wettelijke conflicten - of imagoproblemen. Het heeft de Nederlandse en Britse consultancy-takken al verkocht aan de Franse automatiseerder Atos Origin.
 
De overname is opmerkelijk voor oud-mainframeleverancier Unisys, die de laatste jaren in toenemende mate opereert als ict-dienstverlener. Het bedrijf telt in België vierhonderdzestig werknemers die zich bezighouden met diensten. Daar komen nu de honderdvijftig man van de KPMG-koop bij, die echter wel in een nieuw op te richten divisie komen. Die groep, genaamd Unisys Consulting, moet strategische en bedrijfsconsulting bieden naast software-implementatiediensten.
 
Deze koop doet qua aard en opzet sterk denken aan IBM's overname van de consultingtak van Price Waterhouse Coopers vorig jaar. Ook daarbij kocht een ict-leverancier en -dienstverlener bedrijfsconsultancy-expertise in om het in een aparte divisie te huisvesten. Dat was echter wel op een veel grotere schaal: de waarde van die koop bedroeg 3,5 miljard dollar en het betrof de wereldwijde consultancy-activiteiten met 30.000 werknemers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245861). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×