Managed hosting door True

IT-investeringen in augustus weer omlaag

 

In augustus hebben bedrijven weer minder besteed aan IT. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van marktanalist Gartner. De markt is nog steeds niet toe aan een opleving.

Gartner ondervroeg 20.000 Amerikaanse IT-verantwoordelijken. In augustus bleken hun budgetten minder aan de verwachtingen te hebben beantwoord dan in de maand juli. Toch voorspelt Gartner nog steeds een gestage groei van de IT-investeringen in 2004. Door de nieuwe, verrassende onderzoeksresultaten wordt die voorspelling wel wat 'voorzichtiger' gemaakt.
 
De positieve signalen die de laatste tijd opduiken, betekenen blijkbaar toch niet dat de kwakkelende IT-markt werkelijk aan het genezen is. De middelgrote ondernemingen blijven nochtans veel investeren, maar de kleine en de grote bedrijven hielden in augustus weer wat angstvalliger hun hand op de knip.
 
De grote ondernemingen sprongen volgens Gartner voorzichtiger om met hun budgetten door het trage herstel van de wereldwijde economie. Het enthousiasme van de kleine bedrijven zou dan weer getemperd zijn doordat er geen nieuwe jobs bijkomen in de Verenigde Staten. Een algemeen herstel van de economie is volgens Gartner dan ook noodzakelijk opdat bedrijven terug volop in IT durven investeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245701). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Zou het MISSCHIEN toch te maken kunnen hebben met vakanties???

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×