Managed hosting door True

Verkoop pc's neemt toe stijgt, maar omzet daalt

 

De pc-verkoop vertoont een stijgende lijn. Het voorbije kwartaal noteerde marktonderzoeker IDC een groei van 9,6. Die stijging zorgt echter niet voor een hogere omzet, want die is gedaald met 1,9 procent.

De relatieve verzadiging van de markt en de sputterende economie zorgen voor een verscherpte concurrentiestrijd en daardoor steeds lagere prijzen. Het valt de pc-boeren dan ook erg moeilijk om nog mooie winstmarges te halen uit hun producten. De stijging van het aantal verkochte pc's betekent dan ook niet dat de markt aan een werkelijke heropleving is begonnen.
 
De 33,9 miljoen exemplaren die in het voorbije kwartaal over de toonbak gingen, werden vooral afgenomen door consumenten, en minder door bedrijven. Vooral de mobiele computers zijn populair - in dat segment is er duidelijk nog minder sprake van marktverzadiging.
 
Voor veel 2003 verwacht IDC een pc-verkoop van 148,2 miljoen stuks, goed voor een groei van 8,4 procent. In West-Europa zou dat zelfs 8,5 procent zijn, dankzij de sterke euro én de toenemende interesse in mobiele pc's. Voor volgend jaar voorspelt IDC een voortzetting van de voorzichtige groei: wereldwijd verkoop van 163,3 miljoen pc's, goed voor een toename met 10,2 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245609). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×