Managed hosting door True

Intel komt met goedkope Itanium 2-processoren

 

Intel lanceert twee nieuwe Itanium-processoren die bestemd zijn voor dual-processor servers. Met hun democratische prijs moeten ze de weg banen naar de low-end servermarkt.

De nieuwe 1GHz Itanium2 zou slechts half zo veel energie verbruiken als zijn voorgangers. Deze processor is met name bestemd voor de onderkant van de servermarkt. Intel hoopt hiermee een alternatief te bieden voor de concurrerende risc-gebaseerde systemen. Als tweede nieuwe processor heeft Intel een 1.4GHz Itanium, bestemd voor zwaardere computersystemen en clusters.
 
De Itanium 2 1,4 GHz kost 1172 dollar, terwijl de nieuwe Low Voltage Itanium 2 processor niet meer dan 744 dollar kost - een fractie van de prijzen van de vroegere Itanium2-chips. De lage prijzen zijn toe te schrijven aan het kleinere cache-geheugen van 1.5MB. De Intanium2-chips die in Intel in juni lanceerde, beschikken over een cache-geheugen van respectievelijk 3, 4 en 6MB.
 
De nieuwe processoren worden volgens Intel ingebouwd in de producten van bedrijven als Hewlett-Packard, Dell en IBM. Dell kondigde al aan dat het de nieuwe chips in zijn Power Edge 3250 servers wil stoppen. Bij HP komt de Low Voltage Itanium 2 terecht in werkstation zx2000.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245605). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×