Managed hosting door True

IBM haalt computerschermen van de markt

 

Sommige 15 inch monitors van IBM kunnen een hardwarefoutje bevatten dat brand kan veroorzaken. Big Blue neemt de computerschermen nu massaal terug.

Bepaalde typen beeldschermen van IBM bevatten een onderdeel dat oververhit kan raken met rookontwikkeling en brandgevaar tot gevolg. Tot nog toe zou het bedrijf weet hebben van zeven gevallen waarbij inderdaad een monitor oververhit raakte en daarbij beperkte schade aanrichtte. Ironisch genoeg zijn de brandonveilige beeldschermen geproduceerd door de Taiwanese fabrikant 'Lite-On Technology'.
 
In maart waarschuwde IBM al voor het brandgevaar, en startte met de terugname van de 15 inch G51 en G51t crt-modellen. Het ging om de exemplaren die geproduceerd waren tussen juni 1997 en september 1997, in totaal 117.000 stuks die wereldwijd werden teruggenomen. IBM ontving echter nog twee rapporten over rookontwikkeling bij beeldschermen die net nà die periode van de band rolden.
 
Gisteren breidde IBM daarom de terugname uit tot de monitors die geproduceerd zijn tussen september 1997 en september 1998. Daardoor stijgt het aantal exemplaren dat in aanmerking komt voor terugname tot 235.000 beeldschermen, verspreid over de hele wereld.
 
Op de site van IBM (http://www.pc.ibm.com/g51recall/contact.html#numbers) zijn telefoonnummers te vinden waar ongeruste klanten met hun vragen over de onveilige beeldschermen terecht kunnen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245513). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×