Managed hosting door True

Winst Copaco eerste halfjaar meer dan gehalveerd

 

De nettowinst van distributeur Copaco is over het eerste halfjaar van 2003 meer dan gehalveerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet nam aanzienlijk minder sterk af.

Over de eerste zes maanden van 2003 boekte Copaco een nettowinst van 1,7 miljoen euro. Vorig jaar werd in dezelfde periode nog 3,5 miljoen euro winst gerealiseerd. De omzet nam af van 193,7 miljoen euro naar 174 miljoen euro, een vermindering van ruim 10 procent.
 
In 2002 daalde de omzet weliswaar ten opzichte van de omzet over het eerste halfjaar van 2001 (van 212,2 miljoen euro naar 193,7 miljoen euro), maar toen steeg de winst nog van 2,4 miljoen euro naar 3,5 miljoen euro. De uiteindelijke halfjaarcijfers zijn conform de voorlopige halfjaarcijfers die op 25 juli bekend werden gemaakt.
 
De redenen voor de duidelijk lagere nettowinst liggen volgens Copaco in het afnemende marktvolume en een gestegen prijsdruk door toenemende concurrentie in de markt. Over het uiteindelijke resultaat over 2003 wil Copaco nog geen uitspraken doen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245481). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×