Managed hosting door True

Weer uitstel Europese softwarepatenten

De Europese richtlijn voor softwarepatenten is opnieuw uitgesteld. Het Parlement zou gisteren hierover stemmen, maar hevige protesten hebben uitstel veroorzaakt.

De stemming is uitgesteld tot in ieder geval de volgende parlementssessie, die plaatsvindt van 22 tot en met 26 september. De beslissing over de definitieve datum voor de stemming moet deze week vallen.
 
De 'directive on the patentability of computer-implemented inventions' is bedoeld om de huidige wirwar aan nationale patentregels van de EU-lidstaten te verenigen. De diverse patentenbureaus hebben nu verschillende criteria voor het accepteren van patenten op software. Het omstreden voorstel voor een overkoepelende richtlijn gaat echter verder; hij slaat ook op hardware-ontwerpen en andere it-implementaties.
 
De richtlijn is op twintig februari vorig jaar voorgesteld door de Britse sociaal-democraat Arlene McCarthy. Het veroorzaakte toen veel ophef. Aanvankelijk zou de stemming op zestien december plaatsvinden, maar dat is sindsdien zeven keer uitgesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.