Managed hosting door True

Microsoft biedt IM-licenties vóór afsluiten

 

Microsoft biedt leveranciers van software voor direct berichtenverkeer (instant messaging) licenties aan voor zijn Messenger-netwerk alvorens de open toegang af te sluiten.

De leverancier van Windows en het daarbij meegeleverde IM-programma MSN Messenger voert op 15 oktober namelijk een opwaardering, van zowel client als netwerk, door. Daarbij schakelt Messenger over op een nieuwe versie van Microsofts IM-protocol. Gebruikers van oudere versies kunnen zich dan niet meer aanmelden (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i3503tym.htm).
 
Ook gebruikers van andere IM-software die wel compatibel is met Messenger staan dan in de kou. Tot op heden hebben de leveranciers van die clientprogramma's toegang tot Microsofts IM-netwerk gerealiseerd door het protocol te ontleden (reverse engineering).
 
Microsoft zoekt nu contact met die softwareproducenten, waaronder Trillian-maker Cerulean Studios. Het gaat hier om IM-aanbieders die geen eigen netwerk draaien, in tegenstelling tot concurrenten als America Online (AOL) en Yahoo. Cerulean heeft al verklaard interesse te hebben.
 
De wijzigingen in het MSN-netwerk zijn volgens Microsoft om beveiligingsredenen. "Het draaien van een netwerk voor direct berichtenverkeer is vrij kostbaar. We kunnen niet de bedrijven van diverse andere mensen steunen of in stand houden, vooral niet als zij geld vragen voor bepaalde uitvoeringen van hun software", zegt Lisa Gurry, manager van de MSN-divisie. "We introduceren nu licentievoorwaarden voor derden."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245453). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Vincent, oeps, sorry.
Is nu verbeterd.
red.

De maker van Trillian heet overigens Cerulean Studios, niet Cerullean.

De vraag is nu:
... Hoe kun je het best, (zoals 'de kleine man') iemand een "Poot uitdraaien"..., door hem te laten betalen voor iets waar hij nog nooit voor betaald heeft.
Antwoord:
Kijk je niet naar het Yorin programma:
"Ask Doctor Bill"

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×